Product Description
Οι ίνες που περιέχονται στο πίτουρο βρώμης έχουν δύο σημαντικές ιδιότητες.
Πρώτον, είναι πολύ απορροφητικές και επομένως γεμίζουν το στομάχι και προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού.
Δεύτερον, είναι εξαιρετικά κολλώδεις.
Έτσι, όταν φτάνουν στο λεπτό έντερο, «παγιδεύουν» τις υπόλοιπες τροφές που περιβάλλουν το πίτουρο βρόμης, εμποδίζοντας το πέρασμά τους στο αίμα.
Ουσιαστικά, δηλαδή, οδηγούν σε απώλεια θερμίδων στο έντερο που φτάνει το 30% των θερμίδων που προσλαμβάνουμε.